2010. március 5., péntek






Február kimaradt...

Megvolt a farsang az óvódában. Zsombi indián volt. Illetve Yakari. Ilyenkor már reggel felöltik a jelmezt a gyerekek, egész nap abban vannak, járják a csoportokat, megnézik egymást, majd az alvás után fél3-kor lehet menni újra öltöztetni, 3kor kezdődik a jelmezes felvonulás, utána a lakoma és tánc, de minden csoport külön-külön a saját szobájában, nem össznépi banzáj, hálaisten. Jól érezte magát, bár tudom, hogy amikor a csoportok egymás csopszobáit járják, azt nem szereti, az már neki sok, mondta is az óvónéni, hogy végig a kezét fogta. Idén elvittük Natát is, már csak azért is mert nem volt anyu itthon, meg már úgy éreztem, hogy neki is tetszene, így is volt, még táncolni is beállt. Halálos ahogy táncol, majd egyszer felveszem.
Zsoltit megműtőtték 8-án, azóta is itthon van, biztos azért sem írtam, meg sok a beteg is.
Minden simán ment a műtét és lábadozás körül. Talán még 15-e hetében itthon lesz és utána megy dolgozni. Élvezem, hogy itthon van, így azért könnyebb.
Közben Nata leszokott a ciciről. Már lassan tényleg nagylány :), se peló, se cici. Azért nem gondoltam, hogy hamarabb lesz szobatiszta, mint cicimentes. És tök édesen beszél. Bár még egyszerűen fogalmaz, de érthetően, és általában mindenki megérti, nem kell fordítani. Visszamondja a meséket, a dalokat, versikéket, persze nem egyedül az elejétől a végéig, hanem együtt mondjuk, de látom, hogy minden a fejében van. Számol tízig, ötig mutogatja az ujjával is, és tudja hány éves ő (2), Boribon (3), Zsombi (4), Emese (5), Csongor (10). Ezeket összevissza keverve, kezével is mutatva mondja, és nem téveszti el.
Április elsején megyünk a bölcsibe. Azt tervezem, hogy csak délelőtt marad ott, addig én a betegeket lerendezem, és az egész délután szabad. Pénteken meg egyáltalán nem vinném, mert délután már Zsolti hamar hazaér, és akkor ő lesz a gyerekekkel.

Jaj, mit is akartam még... Ezen kívül már csak a szokásos dolgok történtek, voltunk Komlón a nagyszülőknél, és kb 2x usziban, nagyon édesek, jól érzik ott magukat, Nata is ugrál be a medence széléről a neki amúgy mély vízbe, közben a kezemet fogja. Zsombi meg már a középső medencében egyedül közlekedik, karúszóval.

Nincsenek megjegyzések: